30.11.2012.
Podržite humanitarnu akciju studenata FMK za decu iz Prihvatilišta

Na inicijativu Gale Vujović, studentkinje druge godine psihologije i potpredsednice Studentskog parlamenta Fakulteta za medije i komunikacije, organizovana je humanitarna akcija "Studenti deci Prihvatilišta". Tokom oktobra i novembra 2012. godine prikupljena su značajna sredstva za pomoć deci Prihvatilišta u okviru Zavoda za vaspitanje dece i omladine. Osnovni cilj je pružanje psihološke podrške i prikupljanje svih neophodnih sredstava za rad Prihvatilišta, a akciji su se priključili studenti mnogih beogradskih fakulteta. 

Studenti departmana za psihologiju FMK u saradnji sa studentima Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu trenutno vode radionice psihološke podrške deci Prihvatilišta - žrtvama zlostavljanja, zanemarivanja, trgovine ljudima, deci bez roditeljskog staranja i deci ulice. U akciji trenutno učestvuje 25 studenata-volontera, a u planu je osnivanje udruženja "Studenti deci", koje će pomagati svoj ugroženoj deci na prostoru Srbije.

Sredinom decembra biće organizovano donatorsko veče podrške projektu "Studenti deci Prihvatilišta", a sva sredstva sakupljena te večeri biće uplaćena na žiro račun Zavoda za vaspitanje dece i omladine i namenjena izgradnji novog doma deci Prihvatilišta. 

Ideja projekta je da studenti beogradskih fakulteta zajedno organizuju sakupljanje donacija u vidu hrane, odeće, obuće, higijenskih sredstava i novca na štandovima fakulteta, ali i da aktivno učestvuju u svakodnevnim aktivnostima dece Prihvatilišta. Studenti će sa decom kroz razne kreativne, plesne, likovne i psihološke radionice obrađivati teme iz svakodnevnog života i tako ih učiti timskom radu, komunikativnim veštinama i razvijanju psihomotornih sposobnosti.

U projekat je trenutno uključeno deset fakulteta u Beogradu (FMK, FON, FPN, ETF, PMF, FASPER, EKOF, Filozofski fakultet i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Univerzitet Megatrend), kao i kompanije donatori i poznate ličnosti.
Organizatori projekta su Fakultet za medije i komunikacije i Fakultet organizacionih nauka.

Pozivamo vas da podržite akciju "Studenti deci Prihvatilišta" i pomognete nam da zajedno pružimo deci ono što im je najneophodnije.

Kontakt: gala.vujovic@fmk.edu.rs 

OSTALE VESTI