30.01.2013.
Besplatne radionice za srednjoškolce na Fakultetu za medije i komunikacije

Voliš da saznaješ nove stvari  i stičeš nova iskustva? Fakultet za medije i komunikacije te poziva da učestvuješ u FMK radionicama! Ispolji svoju kreativnost i sprovedi ideju u delo! 

Radionice se održavaju u februaru, martu i aprilu.
Sve radionice su besplatne i polaznici će po završetku dobiti sertifikate.
Čekamo te. Prijavi se! 

 

 1. 1. UVOD U MEDIJSKU PRODUKCIJU

Budi deo redakcije na jedan dan. Uđi u studio i saznaj kako nastaju medijski sadržaji za TV, radio i web.

 • Redakcija

Nauči da kažeš brzo, kratko i jasno. Otkrij svet savremenog novinarstva i tajne koje krije novinarski posao. Saznaj kako se piše vest, koje teme su uvek aktuelne i kako da napišeš naslov koji će privući čitaoce. Razvijaj kreativnost, piši, snimaj i objavljuj zanimljive tekstove i emisije.

 • Foto i video produkcija

Otkrij filmski jezik. Nauči da misliš u pokretnim slikama i napravi svoj video kanal. Napiši kratak scenario, upoznaj se sa animacijom, montažom i postprodukcijom.

 • Radio

Oprobaj se u svetu novinarstva na radiju gde su glas, brzina, informisanost i kreativnost tvoje najveće prednosti. Nauči kako se pišu vesti za radio, šta radi radio novinar, a šta prezenter, kako se bira muzika i snimaju džinglovi.

 • Televizijska produkcija

Pre nego što postaneš poznato TV lice nauči šta je produkcija zabave, kvizova, muzičkog video klipa, dramskih serija i reality programa.

 • Društvene mreže

Zanima te posao menadžera za društvene mreže? Iskoristi vreme koje provodiš na Facebook-u i Twitter-u za promociju sopstvenih ideja i stavova. Saznaj kako da dobiješ više like-ova, follower-a, share-ova i postani opinion maker.

 1. 2. OBLIKUJ SVET OKO SEBE

Zanimaju te vizuelne komunikacije, dizajn i digitalno okruženje? Radoznao si i kreativan? Nije ti dovoljno da budeš samo potrošač? Kreiraj vizuelni svet koji nas okružuje. 

 1. 3. AUDIO PRODUKCIJA 

Ako misliš da ti je mesto za miks pultom, dođi da savladaš veštine DJ-inga i muzičke produkcije u pravom tonskom studiju! Bavimo se DJ-ingom, snimanjem i obradom muzike i zvuka. Saznaj kako to rade profesionalci.

 1. 4. OSMISLI NOVI IMIDŽ SRBIJE

Pomozi da lik Srbije bolje izgleda u svetu. Upoznaj se sa problemima i  metodama brendiranja jedne zemlje i budi tvorac novog imidža Srbije.

 1. 5. BUDI SVETSKI ČOVEK

Misli globalno, deluj lokalno. Upoznaj različite kulture i nauči kako da uspešno komuniciraš u „globalnom selu“.

 1. 6. POKRENI SVOJ BIZNIS, PRODAJ SVOJU IDEJU 

Centar za kreativno preduzetništvo Atipika ti pomaže da napraviš prve korake – zajedno pišemo biznis plan, analiziramo tržište, testiramo ideju i mislimo kreativno. 

 1. 7. OSTAVI UTISAK! 

Kako da predstaviš sebe u dva minuta? Uz pomoć glumačkih tehnika ovladaj veštinama javnog i scenskog nastupa. Otkrij tajne uspeha poznatih!

 1. 8. OTKRIJ ŠTA ŽELIŠ 

Pomažemo ti da prepoznaš svoje veštine i otkriješ interesovanja i vrednosti koje te pokreću. Saznaj koji su sve načini da dođeš do informacija o obrazovanju, volontiranju i stipendijama, proveri koje ti se mogućnosti pružaju, nauči kako da postaviš ciljeve i doneseš odluku.  

 

Radionice se u februaru i martu održavaju subotom od 11-14 časova prema sledećem rasporedu: 

Otkrij šta želiš: 09.02.2013.

Osmisli novi imidž Srbije: 23.02.2013.

Uvod u medijsku produkciju: 23.02. i 02.03.2013; 06.04. i 13.04.2013. 

Budi svetski čovek: 02.03.2013.

Oblikuj svet oko sebe: 09.03. i 16.03.2013.

Pokreni svoj biznis, prodaj svoju ideju: 09.03. i 16.03.2013.

Ostavi utisak!: 23.03.2013.

Audio produkcija: 23.03. i 30.03.2013.

*Radionice Uvod u medijsku produkciju, Oblikuj svet oko sebe, Pokreni svoj biznis-prodaj svoju ideju i Audio produkcija se sastoje iz dva dela, pa vas molimo da prisustvujete radionici u oba termina. 

U prijavi je potrebno da pošalješ svoje ime i prezime, kontakt telefon, godinu rođenja i ime škole iz koje dolaziš. Čekamo te. Prijavi se!

fmk@singidunum.ac.rs
facebook.com/fmk.beograd 
twitter.com/FMK_Beograd
011 32 83 139
011 26 26 474

OSTALE VESTI